תקנות בריאות הציבור (מזון) (מיקוטוקסינים במזון), התשנ''ו-1996

תקנות בריאות הציבור (מזון) (מיקוטוקסינים במזון), התשנ''ו-1996 בתוקף סמכותי לפי סעיף 3 לפקודת בריאות הציבור (מזון) (נוסח חדש), התשמ''ג-1993, אני מתקין תקנות אלה: 1. הגדרות בתקנות אלה - ''מיקוטוקסין'' - רעלן כמפורט בתוספת; ''מעבדה מוכרת'' - מעבדה שהכיר בה המנהל לענין תקנות אלה; ''המנהל'' - מנהל שירות המזון במשרד הבריאות; ''שיווק'' - העברה לאחר בכל דרך מדרכי ההעברה. 2. איסור מיקוטוקסין לא ייצר אדם מזון, לא ייבאו, לא יחסינו ולא ישווקו אם הריכוז של מיקוטוקסין בו עולה על המצויין לצדו בתוספת. 3. שיטות בדיקה הבדיקה להימצאות מיקוטוקסין במזון תיערך לפי השיטות המפורטות בספר Official of Association the of Analysis of Methods Official Chemists Analytical מהדורת 1995 או מהדורה מעודכנת ממנה שהופקדה בספריית משרד הבריאות בירושלים, או בשיטה אחרת שהוכרה בידי המנהל. 4. מזון שאינו ראוי למאכל אדם מצאה מעבדה מוכרת כי מזון מכיל מיקוטוקסין בריכוז העולה על האמור בתקנה 2, יראוהו בלתי ראוי למאכל אדם. 5. ביטול תקנות בריאות הציבור (מזון) (אפלטוקסין במזון), התשמ''ט-1989 - בטלות. 6. תחילה תחילתן של תקנות אלה ששה חודשים מיום פרסומן. תוספת (תקנה 2) ריכוז מרבי של מיקטוקסיןבחלקים לביליון סוג המיקוטוקסין סוגי המזון (מיקרוגרם לק''ג) סך הכל אפלטוקסין אגוזים, בוטנים, קמח תירס, 15 (2G1+G2+B1+B) תאנים ומוצריהם ושאר מזון אפלטוקסין 1B אגוזים, בוטנים, קמח תירס, 5 תאנים ומוצריהם ושאר מזון אפלטוקסין 1M חלב או אבקת חלב (מחושב על בסיס חלב) 0.05 פטולין מיץ תפוחי עץ 50 אוכרטוקסין A דגנים, קטניות ומוצריהם 50 1 (א) ק''ת תשנ''ו, 781. (ב) התקנות פורסמו ביום 30.4.1996. רפואהבריאות הציבורתקנות