תקנות בריאות הציבור (מזון) (איסור שימוש בשאריות מזון), תשל''ט-1979

תקנות בריאות הציבור (מזון) (איסור שימוש בשאריות מזון), תשל''ט-1979 בתוקף סמכותי לפי סעיף 3 לפקודת בריאות הציבור (מזון), 1935 (להלן - הפקודה), שנטלתי לעצמי לפי סעיף 32 לחוק-יסוד: הממשלה, ובתוקף סמכותי לפי סעיף 8 לפקודת סדרי השלטון והמשפט, תש''ח-1948, סעיף 10 לחוק רישוי עסקים, תשכ''ח-1968 וסעיפים 5 ו-15 לחוק הפיקוח על מצרכים ושירותים, תשי''ח-1957, אני מתקין תקנות אלה: 1. הגדרות בתקנות אלה - ''מזון'' ו''אריזה'' - כמשמעותם בפקודה; ''שאריות'' - מזון שניטש, הושלך או נזרק, לרבות מה שנותר ממזון שהועמד בבית אוכל לצריכתו של אדם; ''בית אוכל'' - עסק מהמפורטים בפרטים 13א, 39, 99, 104, 120, 131 שבתוספת לצו רישוי עסקים (עסקים טעוני רישוי), תשל''ג-1973, לרבות קנטינות לחיילים. 2. איסור שימוש בשאריות (א) לא ייצר אדם, לא יחסין, לא ימכור, לא ישווק ולא יציע בבית עסק שאריות או מזון שיש בו שאריות, למאכל אדם. (ב) תקנת משנה (א) לא תחול על מזון שהועמד לצריכתו של אדם בבית אוכל אך נשאר ארוז באריזתו המקורית ובלבד שאותה אריזה לא נפתחה. 3. שמירת דינים אין בתקנות אלה לגרוע מהוראות כל דין. 4. תחילה תחילתן של תקנות אלה 30 יום מיום פרסומן. 1 ק''ת תשל''ט, 1144. רפואהבריאות הציבוראיסור שימושתקנות